842404.jpg

Vieraille tarjottavaa.

Tämä oli tosi hyvää!!

Pohja:
150 g täysjyvädigestive keksejä
50 g sulatettua margariinia (taisin laittaa kylläkin enemmän)

Täyte: (Kaarina Roinisen ohje, josta jätin pois inkiväärin ja lisäsin yhden liivatelehden.)
5 liivatelehteä (alkuperäisessä ohjeessa oli siis 4)
1/2 dl sitruunamehua
1 prk maitorahkaa (laitoin rasvatonta)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin kevyt versiota)
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna (laitoin kevyttä)

Päälle: (Tähän otin idean Marien mangojuustokakusta, eli laitoin mangososeen tilalle soseutettua mansikkaa)
2 dl mansikkasosetta
2 rkl kuumaa vettä
2 liivakehteä

Pohja:
Murenna keksit hienoksi ja sekoita niiden joukkoon sulatettu rasva.
Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä seos vuoan pohjalle kädellä painellen.

Täyte:
Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
Puserra vesi liivatteista ja sulata ne miedolla lämmöllä sitruunamehun joukkoon.

(Vatkaa kerma vaahdoksi)

Vatkaa rahka, tuorejuusto ja sokeri keskenään tasaiseksi seokseksi. Mausta seos vanilliinisokerilla.
Lisää vielä lämmin liivateseos vatkaten ja kermavaahto varovasti nostellen.

Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.

Päälynen:
Soseuta mansikat sauvasekoittimella.
Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
Purista livatteista vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.
Sekoita mansikkasose ja liivateseos keskenään ja kaada hyytyneen kakun päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa jokunen tunti.

Koristele mansikoilla.


842426.jpg