700032.jpg

Tämä meksikonpata on yksi niistä harvoista omista sovelluksistani.


2 dl kokojyväriisiä

5 dl vettä

1 pussi (200g) herne-maissi-paprikaa

Jauhelihaseos;

350-400 g naudanjauhelihaa (tai nauta-sikajauhelihaa mitä itse käytän)

2 sipulia

2 valkosipulinkyttä

tölkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

tölkki Pirkan chilitomaattimurskaa (500 g) (tai tavalista tomaattimurskaa + chilikastiketta/chilimaustetta)

paprikajauhe

pippurisekoitus (tai cajunpippuri)

basilikaa

(tarvittaessa vielä chilimaustetta)

öljyä ruskistamiseen


Valmista jauhelihaseos.

Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli kevyesti öljyssä. Lisää tomaattimurska, pavut ja mausteet.

(Itse olen ihastunut tuohon Pirkan chilitomaattimurskaan ja käytänkin sitä monissa ruoissa.)

Anna hautua hetki.

Laita voideltuun uunivuokaan keittämätön riisi ja vesi. Kaada joukkoon vielä jäiset hene-maissi-paprikat.

Kaada päälle juhelihaseos.

Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasossa noin 40 minuuttia.


(Itse käytän Uncle Ben's kokojyväriisiä. Olen tehnyt padan joskus jonkun toisen merkkiseenkin täysjyväriisiin, mutta silloin valmistus kesti paljon kauemmin. Pata oli uunissa yli tunnin.)