718268.jpg

Eilen tein lihapullia broilerin jauhelihasta. Piti tehdä pullille tomaattinen kastikekin, mutta kun päätettiin syödän uusiaperunoita, ei kastike enää kuulostanutkaan niin tarpeelliselta. Enkä laiskuuksissani kastiketta sitten jaksanutkaan tehdä.

Ja hyvä niin, pullat maistuivat tosi hyviltä ilman kastikkeitakin!

400 g broilerin jauhelihaa
purkki (200 g) kermaviiliä
0.5 dl korppujauhoja
sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 pientä porkkanaa
chilijauhetta
pippuria

Laita korppujauhot kermaviiliin turpoamaan.
Silppua tällä välin sipuli ja valkosipuli. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
Kuullota sipuli öljyssä paistinpannussa.
Lisää loput aineet korppujauhojen ja kermaviilin joukkoon ja sekoita hyvin.
Pyörittele taikinasta pullia kostutetuin käsin.
Kypsennä pullat 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Itse käytin pullat paistinpannulla väriä saamassa ennen uuniin laittoa.