800357.jpg

Tein eilen lasagnea broilerinjauhelihasta. Kuvittelin että saisin niin tytön huijattua syömään kanaa, kun normaalia lasagnea tuo syö hyvällä halulla. Mutta turha toivo :/

Minulle ja miehelle ruoka sitten kyllä maistuikin!

Broilerkastike:

400 g broilerin jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
1 iso sipuli
1 iso paprika
2-4 valkosipulin kynttä
2-3 porkkanaa
1 tölkki ananaspaloja valutettuna
3-4 dl vettä
curryä
chiliä

Juustokastike:

8 dl rasvatonta maitoa
1 dl vehnäjauoja
50 g margariinia
1 dl kevytjuustoraastetta

+ Täysjyvälasagnelevyjä

+ pinnalle juustoraastetta

Tee broilerkastike.
Ruskista jauheliha kevyesti pannulla. Lisää silputtu sipuli, kuutioitu paprika, karkeaksi raastettu porkkana tomaattimurska ja muut aineet.
Anna astikkeen hautua noin 15 minuuttia.

Valmista sillä aikaa juustokastike.
Sulata margarini kattilassa ja lisää vehnäjauhot.
Lisää maito pikkuhiljaa koko ajan hyvin sekoittaen.
Sekoittele kastiketta kunnes kastike alkaa kiehua. Nosta kattila pois levyltä ja lisää juustoraaste.

Levitä voideltuun vuokaan ensin kerros broilerkastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Tee vuokaan samanlaisia kerroksia niin kaun kuin kastikkeita riittää niin että päälimmäiseksi tulee juustokastiketta.
Ripottele päälle vielä juustoraastetta.

Kypsennä lasagnea 175 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.
Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.