726782.jpg

Edellisiäkään leipiä (ruislimppuja) ei ole vielä syöty, mutta teki vaan mieli leipoa!

Olisi ihanaa leipoa kaikkia herkkuja, mutta kukane söisi?
Tyttö ei vielä syö makeaa, hänelle riittävät viinirypäleet. Itse yritän pitää edes hiukan huolta linjoistani. Ja ehkä vähän miehenkin ;D
Joten on tyydyttävä leivän leipomiseen!

Tämä on tosi hyvä limpunohje! Tosin omat limppuni hieman lässähtivät, tiedä sitten mistä sekin taas johtui. Mutta maku on oikein hyvä! Tosi herkkua!

1 l vettä
2 dl rikottuja tai kokonaisia ohrasuurimoita
5 dl piimää
50 g hiivaa
1/2 dl siirappia
2 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
n. 1,4 l ruisjauhoja

Keitä ohrasuurimoita vedessä hiljalleen noin 30 minuuttia.
Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon piimä.
Kun seos on kädenlämpöistä, lisää murennettu hiiva, siirappi ja suola (itse käytän kuivahiivaa ja sekoitan sen osan jauhojen joukkoon). Lisää jauhot ja alusta tasaiseksi.
Anna taikinan kohota liinan alla.
Jaa taikina kahteen osaan ja leivo jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi tai pitkänomaisiksi limpuiksi.
Anna kohota pellillä liinan alla.
Pistele limmpuihin haarukalla reikiä.
Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin tunti.

726775.jpg