979109.jpg

Tämän juustokakun ohjeen olen löytänyt Anna Bergenströmin "Joka kodin keittokirjasta". Kakku on nimeltään Barryn juustokakku.

Tätä kakkua olen tehnyt paljon, sillä mies rakastaa sitä.
Itse pidän enemmän hyydytetyistä kakuista.
Parhaimmillaan kakku on päivänvanhana jääkaappikylmänä.

Kuvan kakku ei ole ulkoisesti kaiken onnistunein. Reunat eivät ole siististi irronneet. Mutta oikein maistuva kakku oli muuten ;) Hieman olen alkupeäistä ohjetta muuttanut.

Pohja:
noin 200 g digestivekeksejä (käytän täysjyä tai ruiskeksejä)
100 g margariinia

Ensimmäinen täyte:
2 pakettia (400 g) tuorejuustoa (käytän monesti kevytversiota)
3 munaa
1 1/2 dl sokeria

Ylimpään kerrokseen:
4 dl ranskankermaa (vähempikin riittää, tulee tosi makeaa) tähän ei kannata kevyt versiota laittaa, kun ei välttämättä hyydy uunissa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl siivilöityä tomusokeria

Murenna keksit rikki ja sekoita margariinisulaan. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan ohueksi kakkupohjaksi. Pane pala foliota vuoan alle (vuoka vuotaa helposti uunissa).
Paista pohjaa 5-10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
Notkista juustoa haarukalla tai monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon munat ja sokeri. Levitä seos esipaistetulle pohjalle.
Paista uunin keskitasossa 180 asteessa noin 35 minuuttia eli kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Anna jäähtyä.
Sekoita ylintä kerrosta varten ranskankerma, vaniljasokeri ja siivilöity tomusokeri. Levitä tortun päälle ja paista 180 asteessa 6-7 minuuttia niin, että pinta vähän jähmettyy. Anna kakun jäähtyä.

Tarjoile kakun kanssa sitruunakastikketta tai masikkakastiketta. Kakku maistuu myös ilman kastikkeita ;)

Kakku on todella tuhtia ja sitä riittää hyvin suuremmallekin porukalle.