737092.jpg

Toissa päivänä syötiin pitkästä aikaa lihapullia ja spaghettia. Ruoasta tulikin tosi hyvää! Pitää tehdä useammin! (Ruoka oli paljon parempaa kuin mitä kuvasta voisi päätellä ;) )

Lihapullat:

400 g sikanautajauhelihaa
2 dl kevyttä kermaviiliä
1/2 (tai 3/4 dl) korppujauhoja
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 muna
pippuria
vähän chilijauhetta

Tomaattikastike:

1 tlk tomaattimurskaa (laitoin taas chilitomaattimurskaa, ensi kerralla laitan kaksi tölkkiä)
2 sipulia hienonnettuna
1 kasvisleimikuutio
(1 rkl fariinisokeria) (en laittaut nyt ollenkaan)
mustapippuria

Valmista lihapullat;
Sekoita korppujauhot kermaviiliin. Anna turvota hetki.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. (Halutessasi voit kuullottaa sipulia öljyssä pannussa)
Lisää kaikki lihapullien aineet sekaisin ja pyörittele tikinasta pieniä pullia.
Ruskista pullia hetki paistinpannulla öljyssä.

Valmista tomaattikastike;
kuori ja silppua sipuli. Kaada tomaattimurska kulhoon ja sekoita joukkoon kaikki kastikeen ainekset.
Kaada kastike voideltuun uunivuokaan ja laita vuoka 200 asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi.

Laita lihapullat vuokaan kastikkeen päälle ja anna kypsyä vielä 200 asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia.Valele pyöryköitä kastikkeella pari kertaa paiston aikana. Lisää tilkka vettä, jos kastike kuivaa liikaa.

Tarjoile täysjyväspaghetin ja raikkaan salaatin kanssa.