torstai, 26. heinäkuu 2007
Rukiiset leipäset
Tämän ohjeen löysin kotikokki.net-sivulta.
Helppo-ja nopeatekoinen leipä. Sekä herkullinen!
Kannattaa kokeilla!
5 dl vettä
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa (laitoin itse vähemmän)
(2 rkl sokeria) (en laittanut sokeria ollenkaan)
0.5 dl öljyä
5 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
Sekoita hiiva hieman kättä lämpöisempään veteen. Lisää suola, sokeri ja ruokaöljy.
Vaivaa ruisjauhot ja vehnäjauhot vuoronperään taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperitetulle leivinpellille ja taputtele taikina pellinkokoiseksi ruisjauhojen avulla.
Kohota liinan alla noin 40-50 minuuttia.
Paista 225 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
Kommentit