710691.jpg

Yksi ehdoton suosikkiruokani. Tämä on hyvää!!


Täysjyvälasagnelevyjä

Jauhelihakastike:

400 g naudanjauhelihaa (yleensä käytän kyllä nauta-sikaa)
purkki chilitomaattimurskaa (500g)
tölkki tomaattipyrettä
2 isoa sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
4 pientä porkkanaa
5 dl vettä
pippuria
basilikaa

Juustokastike:

8 dl rasvatonta maitoa
1 dl vehnäjauhoja
150 g kevyttä juustoraastetta

Valmista jauhelihakastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipuli, tomaattimurska, tomaattipyree, porkkana, vesi ja mausteet.
Anna hautua.

Valmista sillä välin juustokastike: sekoita kylmään maitoon jauhot ja anna seoksen kiehahtaa sakeaksi koko ajan hyvin sekoittaen.
Nosta kattila pois levyltä ja lisää joukkoon suurin osa juustosta.

Levitä voideltuun vuokaan kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Tee vuokaan samanlaisia kerroksia niin kauan kuin kastikkeita riittä.

Päälimmäiseksi kerrokseksi tulee juustokastiketta ja sen päälle vielä loput juustoraasteesta.

Kypsennä lasagnea 175 asteisen uunin alimalla tasolla noin 50 minuuttia.
Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.