715023.jpg

Eilen leivoin pitkästäaikaa sämpylöitä. Tämä ohje on jonkun jauhopussin kyljestä napattu. Ja hyviä sämpylöitä näistä tuleekin!

~7 dl grahamjauhoja
~ 7 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
25 g hiivaa (laitoin vähän vajaa pussillisen kuivahiivaa)
3 rkl siirappia
2 tl suolaa
0.5 dl öljyä
4 dl hienoksi raastettua porkkanaa

Sekoita kuivahiiva jauhoihin. (Tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen)
Lisää lämpöiseen veteen siirappi, suola, hieno porkkanaraaste ja öljy.
Sekoita jauhot vähitellen veteen ja alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon laidoista.
Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä noin 30 min.
Leivo taikinasta noin 25 sämpylää, kohota pellillä liinan alla noin 25 min.
Voit voidella sämpylät munalla ja maustaa ripottelemalla pinnalle rouhittua hasselpähkinää.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.