694952.jpg

Olen tänään menossa työkaveitani tapaamaan ja mietin pitkään mitä leipoisin tuliaisiksi. Päädyin pätkiskakkuun koska tämän sain tehtyä jo eilen valmiiksi, eikä tarvinut tänään aamulla kiirehtiä leipomisen kanssa!


Tämän ohjeen olen joskus netistä löytänyt (jos tunnistat ohjeen omaksesi, huuda hep! ja lisään nimesi tähän reseptiin ;))

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vanilja-/vanilliinisokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta

150 g sulatettua margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia
4-8 patukkaa pätkistä (itse laitan yleensä 6-8 pätkistä)
3 munaa

Kuorrutus:

170 g suklaata
100 g voita (tai margariinia)

Sekoita kuiva-aineet keskenään.
Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita.
Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuiva-aineet.
Sekoita seos huolella (ei tarvitse vatkata koneella).
Laita taikina voideltuun ja jauhoitettuun kakku vuokaan ja pasita noin 45 minuuttia 175 asteisessa uunissa.

Sulata kuorrutusta varten suklaa ja voi varovasti leidellä ja valuttele jäähtyneen kakun päälle.

Kakku on parasta kun sen laittaa jäähtyneenä jääkaappiin ja syö vasta seuraavana päivänä!

Itse olen aina aikaisemmin tehnyt kakun ilman kuorrutetta. Kakku on muutenkin jo aika makea, eikä kuorrutetta välttämättä kaipaa.
Nyt laitoin kuorrutteeseen vähän vajaa 50 g margariinia ja 150 g taloussuklaata. Kuorruteesta tuli aika tahmaa, eikä se ole välttämättä kaiken kauneimman näköinen. Mikä näkyykin kuvasta joka ei ole ihan edukseen =D Mutta maku on silti loistava!)